21 Ocak 2012 Cumartesi

Kadın doğum, Hamilelik, Gebelik, Doğum sonrası



Hamilelik durumlarının bazı belirtileri vardır. Bunlardan birkaç tanesi: Hamile kalındıktan 2-8 hafta sonra bulantılar olur. 6-8 hafta sonra sıkça idrara çıkma ihtiyacı duyulur. Hamileliği ilk 3 ayı içerisinde yiyeceklere aşırı istek duyulur.

Kadınların, doğumdan önce geçirdiği belli bir süre zarfı gebelik dönemidir. Bu dönem, bebeğin anne rahminden doğuma kadar devam etmektedir. Gebelik durumlarında hem annenin hem de bebeğin sağlığına büyük önem verilmeli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğum eylemi  her gebeye ait özel  bir durumdur. Farklı gebelerde farklı şekillerde olduğu gibi  aynı kadının farklı doğumları da birbirinin aynısı olmamaktadır. Bu nedenle gerek doğum öncesi belirtiler gerekse doğumun başlangıç belirtileri standart değildir. Yani farklı farklı kadın doğum türleri mevcuttur.

Doğum sonrası gevşemiş olan organların normal hale dönmesi 2 aydan fazla bir zaman alır. Bu dönüşüme doğum sonrasında yapılacak egzersizlerin büyük katkısı olur. Yapabileceğiniz egzersizler internette bir çok sitede mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder