14 Mayıs 2010 Cuma

"iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" C sharp ve Pozgur..

Tekrardan selamlar "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" okurları..Az önce pozgur'a c sharpda regular expressions ile ilgili bir yazı ekledim,içinde örnek de var isterseniz bir bakın.Hatta konu anlatımlı kısmını "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" nda da paylaşayım:
Windows form uygulamalarında sıklıkla kullanılan bir yapıdır. Bir metni düzenlemek, ya da metin içerisinden belirli kurallara uyan saf stringler elde etmek için kullanılır. System.Text.RegularExpressions; namespace’inde yer alır.
Regex : c# ta düzenli ifadeleri temsil eden sınıftır.
Match : Bir metni oluşturulan desene(pattern) uyup uymadığını kontrol eder. Match altında tanımlı success metodu desene uyuyorsa TRUE uymuyorsa FALSE döndürür.
Match collection : Desene uyan bütün match nesnelerini tutar.Küçük-büyük harf duyarlı arama yapar.Artık örneği de pozgurda incelersiniz.Çünkü "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" yarışmasının amacı bu değil."iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" nın amacı "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" kelimesini mümkün olduğunca çok yazabilmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder