8 Temmuz 2010 Perşembe

iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ve Alexa

Daha önce iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması için yazdığım bir yazıda demiştim ki Alexa ve SEO ilişkisini denemelerime dayanarak burada yayınlayacağım diye. Alexa ve SEO dolaylı yoldan ilişkili ama sadece 2 sıraya kadar etki edebiliyor. Alexa gibi bir istatistik servisinin verilerini Google gibi bir şirket görmezden gelemez. Bunu kabul etmek gerek.
Uzun süredir yaptığım gözlemler ve denemeler sonucu gördüm ki Alexa değeri SEO uygulamalarında 1-2 sıra oynama yaratabilir. Durumu şöyle örnekleyelim daha açıklayıcı olsun:
Aynı gün alınmış, aynı sayıda ve aynı konuda makale yazılmış,aynı sayıda backlink ve indexe sahip olan 2 farklı domaininiz olsun. Bu domainlerden birinde Alexa düşürme uygulaması yapın. Göreceksiniz ki Google arama sonuçlarında Alexa değeri düşük olan site diğerini geçecektir. Bunu kesin olarak söylüyorum. İnanmayan iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okuyucusu arkadaşlar iki tane domain regleyip durumu inceleyebilirler. Göreceksiniz Alexa değerii düşük olan site diğerini kesin geçecek. Ama tüm SEO uygulamasını Alexa değeri ile ilişkilendirirseniz şapa yan basmanız işten bile değildir. Hadi şen kalın bol SEO'lu günler iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder