2 Temmuz 2010 Cuma

Webtasarımda İşinizi Kolaylaştıracak 5 Program

iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okuyucusu webmaster arkadaşlar için 5 adet program tanıtmaya çalışacağım bu yazımda. Umarım elimizden geldiğince sizlere faydalı olabilirim. Beğenirseniz ne mutlu bizlere...

Şimdi gelelim işimizi kolaylaştıracak programlarımıza…

1-) Blender

Blender, iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması'ndaki web tasarımcılar için 3 boyutlu model ve animasyonlar yapabileceğiniz paketler içerir. Programla yapabileceğiniz şeyler çok fazla. Örneğin; program içerisindeki nesne sistemleriyle gerçeğe benzeyen nesneler yapabilirsiniz. Programda deformasyon sistemi mevcuttur, yapacağınız işin ilk önce iskeletini oluşturmanıza yardımcı olur. 3 boyutlu canlandırma yapabilirsiniz. Sadece bunlarla sınırlı olmayan pek çok özelliğe sahip olan Blender isimli programımızı yazımızın sonundaki ilk linkten edinebilirsiniz.

2-) Ulead GIF Animator

Adı üstünde bir Gif hazırlama programı olan Ulead GIF Animator ile web sayfalarınız için animasyonlar hazırlayabilirsiniz. Yaptıklarınızı sadece Gif formatında değil, ayrıca Avi ve QuickTime formatlarında da kaydedebilirsiniz. Bunların dışında programda bulunan birkaç özelliği şöyle sıralayabiliriz: Video dosyalarınızı Gif olarak kaydedebilirsiniz. Yazılarınıza gölgelendirme, neon lamba, yanıp sönme gibi efektler ekleyebilirsiniz. Bunların dışında, özel sıkıştırma sistemi ile görüntü kalitesini bozmadan giflerinizi sıkıştırabilir ve az yer kaplamalarını sağlayabilirsiniz. Tanıttığımız bu programı yazımızın sonundaki ikinci linkten edinebilirsiniz.

3-) 1000 Web Page Buttons

Web tasarımında en çok uğraştıran şeylerden biri de buton tasarımlarıdır. Bizi bu dertten kurtaracak bir program var. Birbirinden farklı özelliklerde 1089 butonu kullanımınıza getiren bir programdır. Size düşen tek şey bir resim düzenleme programıyla butonların üzerine yazı yazmak. Programın özelliklerinden birisi de her butonun farklı renklerinin bulunması. Yazı sonunda indirme linkini bulabilirsiniz.

4-) A4Desk

Bu programla birkaç dakikada çok harika flaş menüler, flaş web siteleri ve sunumlar yapabilirsiniz. Kolay kullanımlı, programlama bilgisi gerektirmeyen bir yazılım. Birçok hazır şablon içeriyor. Çalışmalarınıza MP3, JPG, BMP, SWF türü dosyaları da dâhil edebiliyorsunuz. Programın tek kötü yönüyse kullanım kısıtlamalı (ücretli) bir program olmasıdır. Kullanım kısıtlaması olarak program yapımcısı kendi reklamını projelerinize eklemektedir. Programın tam sürümü 50$ fiyatla satılmaktadır. Bunların dışında programda 62 web site şablonu, 8 menü şablonu, 20 arka plan müziği ve daha birçok özellik bulunmaktadır. Bence bu program bu fiyata gerçekten makuldür. Web tasarımıyla uğraşan arkadaşların gerçekten işlerine yarayacağını düşündüğüm bir programdır.

5-) CSE HTML Validator Lite

Bir iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması için web sitesi tasarladınız , kodlamasını da yaptınız, yayına vermeye hazır olduğunuzu düşünüyorsunuz. Durun hemen karar vermeyin. Sitenizi yayına vermeden kodlamalarınızda hata olup olmadığına bakmalısınız bence. Bu program da tam bu ihtiyacınızı giderecek bir programdır. Bu uygulama hazırladığınız HTML sayfalarındaki kodları kontrol ederek yanlış kullanımları buluyor. Kapatmadığınız ya da doğru yerde kullanmadığınız komutları bularak doğru kullanımları hakkında bilgi veren CSE HTML Validator Lite, sayfalarınızın tüm web tarayıcılarında doğru olarak görülmesini amaçlıyor. HTML sayfaların kontrol edilmesinde kullanılan bu uygulama, aynı zamanda bir HTML editörü olarak da kullanılabilir. Tabi ki en güzel özelliği de ücretsiz dağıtılan bir yazılım olmasıdır.

İndirme linkleri:

1. Programın indirme linki: http://download.blender.org/release/Blender2.33a/blender-2.33a-windows.exe
2. Programın indirme linki: ftp://ftp.download.com/pub/ppd/10002057-5422267/UleadGifAnimator505CNET.exe
3. Programın indirme linki: ftp://ftp.sunet.se/pub/pc/mirror/simtelnet/win95/webmisc/JB00298.zip
4. Programın indirme linki: http://www.a4desk.com/a4install.exe
5. Programın indirme linki: http://download8.htmlvalidator.com/cselite.exe

Yazımı bitirmeden önce okuyan herkese iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması blogu adına teşekkür ediyorum. Sürç-ü lisan etmişsek affola…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder