19 Temmuz 2010 Pazartesi

SEO İpucu - İçerik Kod Oranı

Evet sevgili iyinet frmtr trkygnclr webmaster soe yarışması blogunun pek değerli misafirleri ( amma da uzun oldu yoruldum yahu :) bugün sizlere bambaşka bir SEO ipucunu elimden geldiğince anatmaya çalışacağım. Öncelikle daha önce neleri anlattık SEO ipuçları bölümümüzde sevgili ziyaretçilerimize isterseniz onlara bir bakalım:

1-Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
2-Sosyal Medya ve SEO
3-DoFollow-NoFollow Backlink
4-Google Çevirisini Yap Sorunu
5-Alexa'nın SEO Üzerine Etkisi
6-SEO İçin Dizinlerin Önemi
7-SEO ve Google Caffeine-1 - 2 - 3

Elbette iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması sitemizde çok daha fazla SEO ipucu veya SEO makalesi yer almaktadır. Ancak aklımıza hemen gelenler bunlar oldu, bizler de bunları yazdık sadece. Neyse efendim belli başlı SEO makalelerimizin linklerini de paylaştığımıza göre şimdi asıl konumuza dönebiliriz.

Başlığa baktığınızda İçerik/Kod oranıyla ilgili bilgiler vereceğimizi rahatlıkla görebilirsiniz. Kabaca söyleyip sonra da örneklemek gerekirse:
Bir sitedeki içerik boyutunun kod boyutuna oranı ne kadar fazla ise; o sitenin o kadar temiz bir kodlamaya sahip olduğunu ve o sitenin bir o kadar da arama motoru dostu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. SEO uzmanlarının görüşüne göre bir websitesindeki içerik / kod oranı %25 değerinin altında olmamalıymış. Ufak bir örnekle açıklayalım hemen durumu ki daha net anlaşılsın. iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması için hazırlamış olduğunuz bir yarışma siteniz yahut blogunuz var diyelim. Ve bu sitenizde sadece javascript kullandınız içerikse daha az yer tutuyor. Kafadan bir rakam vermek gerekirse; sayfanızın boyutu 75 KB olsun. Yazdığınız yazıların toplam boyutuysa; 1 KB olsun. Geriye kalan 74 KB ise toplam kod boyutunuz olsun. Şimdi ufak bir cebirsel hesaplamayla bahsettiğimiz bu oran sayfanızda yaklaşık %1 olarak bulunmuş oluyor. Bu tamamen bir örnektir, rakamlarsa sallamadır. Daha detaylı ölçümleri bedava SEO analizi yapan web tabanlı programlarla yapabilirsiniz. iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması için yazacağımız yazı bugünlük bu kadardır. Bir dahaki SEO ipucumuzda görüşmek dileklerimizle...
Hoş kalın, hoşça kalın iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder