21 Temmuz 2010 Çarşamba

SEO ve Alan Adı

Merhabalar hepinize iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okuyucuları. Bu yazımı yaklaşık olarak 1 saatte yazacağım. Çünkü dışardan yeni geldim, yorgunum birazcık :) Neyse efendim bizim yorgunluğumuzu geçersek asıl konumuza gelebiliriz kanaatindeyim. Asıl konumuz: SEO ve Alan Adı...

Alan adınızın SEO üzerindeki etkisi nedir? SEO tekniklerinden birisi olarak Alan Adı vesaire gibi başlıklar vermeyi düşünmüştüm ama SEO yarışması açısından sadeliğin önemli olduğunu düşünüp kısa bir başlıkta karar kıldım. Neyse konumuzu fazla dağıtmayalım... Alan adınızın süresi SEO üzerinde çok önemli bir etkendir. Düşünsenize bir, eğer siz arama motoru olsanız (mümkün değil ben de biliyorum da mesela yani kardeşim) 1 yıllığına alınmış bir alan adına mı daha çok güvenirsiniz yoksa 10 yıllığına alınmış bir alan adına mı daha çok güvenirsiniz? Cevap gayet açık değil mi? Uzun süreliğine alınmış domainler Google-Yahoo-Bing şeytan üçlüsünün gözünde daha önemli bir yere sahiptir. Çünkü sürenin uzun oluşu site sahiplerinin işi önemsediklerini gösterir.

Alan adının seçiminde diğer bir dikkat edilmesi gereken husus ise; alan adı içerisinde sitenizin anahtar kelimesinin mutlaka geçmesi gerektiğidir. Mesela iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ile ilgili bir site yaptıysanız alan adınızın içerisinde iyinet frmt trkygnclr webmaster seo yarışması kelime gurubunun geçmesi menfaatinize olacaktır. Bazı arkadaşlar bunun tamamen önemsiz olduğunu düşünmektedirler. Ancak bu yanlış bir görüştür. Çünkü SEO üzerinde etkili olan tüm koşulların eşit olduğunu düşünürsek, bu kelime gurubuna sahip olan site sahip olmayan siteyi geçecektir.

Alan adı seçiminde vurgulayacağım son noktaysa; alan adınızın fazla uzun olmaması. Bu birazcık ziyaretçinin siteyi aklında tutması yönünde bir girişimdir. Çünkü ne kadar çok ziyaretçi sitenin adresini artık Google-Yahoo-bing şeytan üçlüsünde aramadan sitenizi bulup gelirse, markalaşma sürecinde o kadar iyi ilerlersiniz. Bunun en iyi örneğini oyun sitelerinde görmeniz mümkündür.

SEO'ya etki eden pek çok şey vardır elbette. Bunlardan biri de alan adı seçimidir. SEO yarışmasında alan adımızı bunlara dikkat etmeye çalışarak seçtik. Umarım bu yazı sizin için faydalı olmuştur. Yazımı burada bitirirken siz sevgili iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurlarına baş baş diyorum. Eğer sürç-ü lisan ettiysek affola...

1 yorum:

  1. Güzel bir iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması yazısı olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil