25 Eylül 2010 Cumartesi

Ah Şu Çevirisini Yap Sorunu

İyi geceler iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması blogunun değerli takipçileri. Google'daki sıralamamızda hala bir değişiklik yok, 3. sırada durmaya devam. Bu iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması yarışmasında hedefimiz her ne kadar ilk 3 olsa da daha da yukarılara çıkmayı herkes ister. Biz de o yüzden 2. olalım diyoruz. Şahsen yarışmayı 2. bitirmeye can-ı gönülden inanıyorum, çünkü bir şey keşfettim daha doğrusu keşfettik. En iyisi konu daha fazla dağılmadan biz başlığımızda belirttiğimiz yere gelelim ve bunun için ayrı bir paragraf yapalım, bence buna değer.

Takip ettiğiniz üzere yarışmanın başından bu yana "bu sayfanın çevirisini yap sorunu" ile karşı karşıyayız. Bu sorunun halletmek demek seo yolunda büyük adımlar atmak demektir. Google nedense bizi yabancı bir site olarak görüyor. Halbuki bütün yazılarımız Türkçe ve Google için yerimizi de belirttik, gerekli meta kodlarını ekledik. Tüm bunlara rağmen google bizi yabancı bir site olarak görüyor. Her iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması kelime öbeğini google da arattığınızda linkin yanında "çevirisini yap sorunu" çıkıyor. Bu da insanı deli ediyor.

Şu çevirisini yap sorunu olmasa kesinlikle 1. sırada olurduk. Niçin bu kadar eminsin diye sorarsanız; google ingilizceden aratırsanız anahtar kelimeyi şu anda birinci sırada olan sitenin 4. sıraya düştüğünü ve bizim de 1. sıraya çıktığımızı görebilirsiniz. 4. sıraya çıkan sitenin yanında da ingilizce olarak "bu sayfanın çevirisini yap" sorunu çıkıyor. İşte seo yöntemleri içerisinde bu kadar önemli bir yere sahip bu sorun. Tahminimce bizim bu soruna yakalanmamızın nedeni yarışmanın başından bu yana anahtar kelimeyi oldukça fazla kullanmamızdı. Çünkü anahtar kelime öbeğinin içerisinde oldukça fazla yabancı kelime vardı. Daha da doğrusu google o kelimeleri yabancı kelime olarak görüyor. Bu saatten sonra fazla etkisi olmayacağı için "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" kelime öbeğini az kullanmanın bir manası yok. Artık giren şemsiye açılmaz diyor ve bir kez daha iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması kelimelerini kullanarak yazımı noktalıyorum. Eski yazılarımızı paylaşmadan da geçemiyorum:
emre kılınç
mengen çırdak köyü
mengen çırdak köyünde korkutma sanatı
gazili olmak ayrıcalıktır
SEO ve Alan Adı
SEO İpucu - İçerik Kod Oranı
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ile SEO Teknikleri-11
Frmtr Trkygnclr'de Eski Yerimize Dönmüşüz
Frmtr Trkygnclr'de Transfer Haberleri
Hadi şimdiden okumaya başlayın, ancak biter. Sonra da sütünüzü içip yatın, bize de dua etmeyi unutmayın. iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışmas'nda her şey gönlünüzce olsun...

1 yorum:

  1. "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" nda hala 3. sıradayız maalesef

    YanıtlaSil