26 Eylül 2010 Pazar

SEO ve Alexa İlişkisi

İyi geceler sevgili iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurları, bu iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması yazımı taslak olarak kaydediyorum. Yani siz bu yazımı okurken vakit gece olmayabilir. Sonra senin kafan mı güzel gibi sorular sormayın. Bu makalemde alexa ile SEO ilişkisi hakkında bilgiler vereceğim sizlere. Bu da tahmin edersiniz ki bir seo yöntemidir. İsterseniz siz buna seo tekniği de diyebilirsiniz. Alexa ile seo ilişkisini daha önce ki makalelerimde yazmıştım ama önemli bir konu olduğu için bir daha paylaşma gereği duydum.

İsterseniz önce alexa nedir, kısaca tanıtayım sizlere. Alexa, dünya üzerindeki web sitelerinin ziyaret edilme, site üzerinde zaman geçirme oranını ölçen ve buna göre bir sıralama yapan sitedir. Bir site alexa da ne kadar üst sıralara çıkarsa seo açısından o kadar iyi olacaktır. Sitenizin alexa sıralamasının yükselmesini istiyorsanız bol miktarda ziyaretçi çekmeye çalışmalısınız. Aynı zamanda sitenize giren ziyaretçinin bolca vakit geçirmesini sağlamalısınız. Bunun için de kaliteli bir siteye sahip olmanız gerekmektedir. Mesela içerik bol ve sıkıcı olmamak kaydıyla yazıların uzun olması gerekmektedir. Sayfa yapısının göze hitap etmesi gerekir, çünkü webmaster sitenize gelen ziyaretçi sıkıcı zaman geçirmemelidir. Tüm bunları göz önüne alıp sitenize özen gösterirseniz alexada da üst sıralara yavaş yavaş tırmanırsınız. Bu da seo teknikleri veya seo yöntemleri açısından iyi olacaktır.

Tüm bunların yanı sıra alexanın sitesine girip kendi frmtr trkygnclr sitenizi sorgulatmalısınız. Eklediğiniz yazılar arasında alexa ile ilgili de yazılar bulunmalıdır, yani siz ona kıyak geçerseniz o da size kıyak geçer ve üst sıralara taşır. Dünya müşterek işte her şey karşılıklı, menfaat dünyası. Bu teknikleri veya yöntemleri iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurları canlı olarak bizim iyinet frmtr sitemizde görebilirler. İşte seo ile alexa ilişkisi dediğimiz şey tam olarak bu. Alexa deyip geçmeyin önem verin. Bol ziyaretçi çekmeye bakın sitenize. O zaman biz de ziyaretçilerimizin hoşlandığı yazı linklerini paylaşalım:
gazili olmak ayrıcalıktır
SEO ve Alan Adı
SEO İpucu - İçerik Kod Oranı
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ile SEO Teknikleri-11
Frmtr Trkygnclr'de Eski Yerimize Dönmüşüz
Biraz farklı oldu bu yazılar, bu yazıları okuyarak sitemizde zaman geçirin ki alexa bizi üstlere fırlatsın. Şimdi bir de sorgu yapayım ben alexa'da. Neyse okumadan geçmeyin bu makaleleri ha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder