25 Eylül 2010 Cumartesi

Webmaster SEO'da Backlinklerin Önemi

Hayırlı ikindiler iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması blogu takipçileri. Bugün ki iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması makalemde yine seo tekniklerinden bahsedicem. Hatta en önemlisi sayabileceğimiz bir teknik olan backlink ile ilgili yazacağım. Bu webmaster yazımı fazla uzun tutmayacağım çünkü konudan saparak google'ın gözüne batmak istemiyorum.

Backlink, başka sitelere kendi sitemizin linkini eklemektir. 2 türlü backlink vardır. Birincisi yorum yazılarak eklediğimiz linktir. Bunlar bir yorum yaptıysak 1 backlink sayılır. Yorum yaptıktan sonra backlink sayılabilmesi için o sitenin yöneticisinin yorumu onaylaması gerekmektedir. Fakat bazı sitelerde onay sistemi yoktur ve direk yorum yaptığımızda siteye eklenir. Bunlar seo'cuların hoşuna giden sitelerden diyebiliriz.

2 türlü backlink vardır demiştik, diğeri ise anasayfada sürekli duran linktir. Yani bir sitenin bir köşesinde sürekli duran bir linkiniz var ise o sitede kaç yazı var ise size o kadar backlink sağlar. Doğal olarak bu daha elverişlidir backlink kazanmak için. Örnek verecek olursak bin adet yazısı olan bir siteye kalıcı link verdiğinizde 1000 adet backlink sağlamış olursunuz. Bir de bin adet siteye yorum ekleyerek eklediğiniz linkten 1000 adet backlink sağlamış olursunuz, tabi o site sahibinin de bu yorumları onayladığını var sayarsak. İkinci yazdığımız tabi ki daha da cazip geliyor iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması yarışmacılarına. Dediğim gibi yazımı kısa tutmak zorundayım ve burada seo teknikleri konulu yazımı bitiriyorum. Eski yazılarımızı da paylaşmayı unutmuyorum tabi ki:
SEO ve Alan Adı
SEO İpucu - İçerik Kod Oranı
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ile SEO Teknikleri-11
Frmtr Trkygnclr'de Eski Yerimize Dönmüşüz
Frmtr Trkygnclr'de Transfer Haberleri
Anlayarak okuyun bu yazıları, kafanızın bir köşesine not edin, Allah'a emanet olun...

1 yorum:

  1. Umarım bu iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması yazım da iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması için saçma olmamıştır:D

    YanıtlaSil