26 Eylül 2010 Pazar

Canonical Etiketi Kullanmak!

Merhabalar pek değerli iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması blogu takipçileri. iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması blogumuzda bugün sizlere canonical etiketinden ve Google amcamın Canonical aşkından bahsedeceğim. Öncelikle Canonical nedir ondan bahsedeyim birazcık... Canonical link elementinin amacı kopya sayfaların tekrar tekrar indekslenmesini önelemektir. Yani herhangi bir sitedeki herhangi bir yazıya iki üç farklı bağlantı sonucu ulaşıyorsunuz. Bu her farklı bağlantı Google tarafından farklı sayfalar gibi görülüyor ve Google amcam bu durumdan haz etmiyor. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi değerli takipçilierimiz, Google amcam bu yazılara kopya içerik muamelesi yapıyor ve çarşı karışıyor.

Hal böyle olunca da bunun önün geçmek içi ne yapalım demişler ve hemen çözüm getirilmiş. < link href='http://www.iyinet-frmtr-trkygnclr-webmaster-seo-yarismasi.biz/' rel='canonical'/ > şeklinde bir kullanıma sahip olan canonical elementi dediğimiz bu olayı engellemeye yarıyor işte.

Son olarak sayın seyirciler bunu sakın ola lu şekilde kullanmayın:
< link href='/sayfaniz.html' rel='canonical'/>
Çünkü bu yanlış kullanımdır. 
Bunu şu şekilde kullanın:
< link href='http://www.iyinet-frmtr-trkygnclr-webmaster-seo-yarismasi.biz/sayfaniz.html' rel='canonical'/>
çünkü doğru kullanım budur.
Okey mi lan? Yani anlaştık mı sayın iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması blogu okuyucuları? Anlaştıysak şu süper yazılarımıza da sevabın bir bakarsınız artık:

gazili olmak ayrıcalıktır
SEO ve Alan Adı
SEO İpucu - İçerik Kod Oranı
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ile SEO Teknikleri-11
Frmtr Trkygnclr'de Eski Yerimize Dönmüşüz

Hadi bir başka yazıda görüşünceye kadar esen kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder