24 Eylül 2010 Cuma

Webmaster Seo'da Kalıcı Linklerin Önemi

Selamın aleyküm saygı değer muhterem iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması takipçileri. Bugün 3. yazımı iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması sitemize eklemenin heyecanı içerisindeyim. Şimdi ki yazımda kalıcı linklerin önemi'nden bahsedeceğim sizlere. Aslında bu bir seo tekniğidir ve ben bu makalemi seo teknikleri adlı başlıkta yazarak sizi sıkmak istemedim. Çünkü daha önce ki bir çok makalemin başlığı bu şekildeydi ve hatta 1-14 arası numaralandırma yapmış idim. Ne yaparsınız iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması'nda iyi yerlere gelmek istiyorsanız illa ki bu konuya yani seo tekniklerine değineceksiniz ve önem vereceksiniz. Yoksa Google sizi üst sıralara çıkarmaz.

Google'ı daha fazla rahatsız etmeden asıl konumuza, başlığımızdaki konumuza dönelim. Kalıcı link aslında bir backlinktir. Nasıl diye sorarsanız backlink, yazıların altına yorum yaparak sitenizin adresini eklediğinizde aldığınız linktir. Ve bir yorum bir backlink olarak sayılır. Fakat bu kalıcı linkler dediğimiz şey ise her hangi bir web sitesinin bir köşesine eklenen linktir. Bir sitenin köşesine linkinizi eklerken bir başlık seçersiniz. Mesela iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması'nda olduğumuz için iyinet seo, frmtr trkygnclr,webmaster seo, webmaster yarışması gibi konu başlıkları seçebilirsiniz. Artık hangisini yazarsanız o sitede bu başlıklar görünecektir. Doğal olarak o başlığa tıkladığınızda sizi o siteye yönlendirecektir.

Gel gelelim bunun asıl yararına, linki eklediğiniz sitenin kaç adet yazısı var ise size o kadar backlink gelir. Çok karlı iş değil mi? Ama bunları yapmak çok da kolay değildir. Çünkü çoğu site böyle bir şeyi karşılıksız yapmayı kabul etmez. Ancak kendi siteniz varsa linki hemen ekleyebilirsiniz, çok iyi olur çok da güzel olur. Böylelikle google sizi üst sıralara tırmandırabilir. Bu kalıcı linkler seo teknikleri konusunu bir daha ki yazımda daha ayrıntılı bir biçimde anlatacağım inşallah. O zaman madem yazımızın sonuna geldik, nostaljik yazılarımızı paylaşalım:
emre kılınç
mengen çırdak köyü
mengen çırdak köyünde korkutma sanatı
gazili olmak ayrıcalıktır
SEO ve Alan Adı
SEO İpucu - İçerik Kod Oranı
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ile SEO Teknikleri-11
Frmtr Trkygnclr'de Eski Yerimize Dönmüşüz
Frmtr Trkygnclr'de Transfer Haberleri
Sanırım biraz fazla yazı paylaştık ama olsun, iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurları okur. Adı üstünde onların işi gücü makale okumaktır. Bu kalıcı linkler konulu seo teknikleri de umarım webmster'cılara  umarım fayda sağlamıştır. Hadi 2. sırada görüşmek üzere Allah'a emanet olun...

2 yorum:

  1. Bir kaç yazı daha eklesek google bizi "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" sıralamasında 1. sıraya çıkarır mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" için bu yazı eklenince 3. sıradan 2. sıraya çıktık. Bunları biliyor muydunuz?

    YanıtlaSil