24 Eylül 2010 Cuma

Webmaster Seo'da İçeriğin Önemi

İyi geceler sayın iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması takipçileri. iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması yazı konum yine seo teknikleri ile alakalı. Niye bu kadar çok seo tekniklerine değindiğimi artık anlatmama gerek yok sanırım, sürekli bu webmaster sitesini takip edenler biliyorlar. Webmaster seo başlığına baktığınızda bir çelişki olduğunu düşünebilirsiniz, hem içeriğin öneminden bahsediyor hem de seo teknikleri konusu üstüne yoğunlaşıyor diye. Şöyle bir durum var ki bu tür seo yarışmalarında içeriğin geniş olması önemlidir. Çünkü içerik ne kadar geniş olursa google o kadar çok sever o siteyi. Daha da önemlisi pagerank değeri yükselir. Bu da şu anlama geliyor ki google da arama yaptığınızda sıralamada üst sıralara çıkmanızda büyük faydası var.

Bizim iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması sitemizde çok fazla geniş içerik olduğu söylenemez ama elimizden geldiğince de içeriği geniş tutmaya çalışıyoruz yani çalışıyorduk. Zaten yarışmanın bitimine 2 gün kaldı fazla da bir şey yapamayız bu 2 günde. Bu yüzden daha çok seo teknikleri konusuna yönelmeye karar verdik ozan ti ile birlikte. Aslında yarışmanın başında içeriği geniş tutmalıydık vakit geçti. Şöyle de düşünmüyor değilim; içeriği geniş de tutsak pek bir işe yaramayacaktı çünkü pagerank güncellemeleri 6 ayda bir yapılıyor. Zaten yarışma da 6 ay sürüyor ve güncelleme de olmuş değil. Ama bir de bakmışsınız yarın veya cumartesi günü güncelleme oluvermiş. Neyse hayırlısı olsun artık.

İçeriğin geniş olmasının yanı sıra dizinlere de kaydetmek gerekiyor yazıları. Bu da google amca için önemlidir. Fakat biz pek uğraşmadık bu işle, bu saatten sonra da uğraşmaya pek niyetimiz yok. Webmaster seo'da içeriğin öneminden yeteri kadar bahsettim mi bilmiyorum ama umarım iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurlarına yararlı olmuşumdur. Tek amacımız bu, böylelikle google da bize faydalı olacak inşallah. Ben yazımı burada noktalayarak her zaman ki gibi geçmiş yazılardan paylaşıyorum:
emre kılınç
mengen çırdak köyü
mengen çırdak köyünde korkutma sanatı
gazili olmak ayrıcalıktır
SEO ve Alan Adı
SEO İpucu - İçerik Kod Oranı
iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması ile SEO Teknikleri-11
Frmtr Trkygnclr'de Eski Yerimize Dönmüşüz
Frmtr Trkygnclr'de Transfer Haberleri
Keyifle bu yazılarımızı tekrardan okumanız dileğiyle hoşça kalın... tatlı rüyalar...

1 yorum:

  1. iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması'nda çevirisini yap sorunundan da kurtulsaydık iyiydi.

    YanıtlaSil