18 Eylül 2010 Cumartesi

Tamamen Türkçe Bir Yazı!

Merhabalar sevgili takipçilerimiz. Bu yazımızda elimizden geldiği kadarıyla düzgün ve İngilizce diline bulaşmaya bir Türkçe kullanarak "Çevirisini Yap" sorununu aşmaya çalışacağız. Şimdi Türkçe konuşmak adına zırvalayabileceğimi düşünenler olabilir ancak saçmalamadan yazmaya çalışacağımı ve yarışma sitemiz için elimizden geldiği kadarıyla verimli olmaya çalışacağımı vurgulamak isterim. Her ne kadar anahtar kelimemizi yukarıda belirttiğim sebep dolayısıyla yazımız içerisinde kullanamasam da arama motorlarına da değinmek istiyorum yazımda.

Efendim şimdi başlayalım izninizle... Bu yazı neden bu kadar soğuk sorusunu cevaplayım önce. Çünkü arama sonuçlarında sitemizin yanında görebileceğiniz bir sorun var. Bu sorun bizi biraz üzüyor ve yükselmemizi engelliyor. Bunu önlemek amacıyla bizler de biraz daha anadilimiz olan Türkçe'ye özen gösterme gayreti içerisindeyiz. Gördüğünüz gibi temel sorunlarımızı aşmak için yazı bu şekilde ilerliyor.

Arama motorlarında ilk sırada görüntülenmek için neler yapılmalı sorusuyla sizlere faydalı olmaya çalışacağız. Beyler ve bayanlar ilk sırada görüntülenmek için ilk akla gelen yöntem tanıtımdır. Bu nedenle sahibi olduğunuz sitenin tanıtımını gerekli yerlerde çok iyi yapmalısınız. Bu size arama motorları gözünde çok iyi bir dönüş sağlayacaktır.Tanıtımınızı nasıl yapacağınız yerleri gerekli paylaşım ortamlarını kullanarak bulabilirsiniz. Dilerseniz sitemizde yer alan yazılara göz atarak bu yöntemleri bulabilirsiniz.

Sayfa içi bağlantılamanın önemininden de bahsederek yazımı bitireceğim. Site içi bağlantılamaya dikkat etmelisiniz. Sayfanızda kullanıcılarınız ve arama motorları rahatlıkla dolaşabilmeli. Aynı zamanda en büyük arama motorunun geliştirdiği derecelendirme sistemi(0 ile 10 arasında olan hani, yabancı zöcükk olduğu için yazmıyorum.) de etkileyecek ve sayfalarınız arasında derece farkı uçurum olmayacaktır. Gelen ziyaretçi de kolayca başka sayfalara ulaşarak sayfanızda daha çok süre geçirecektir. Bunu da anllattığımıza göre Tamamen TÜRKÇE olan yazımızı noktalayabiliriz. Sayın okuyucularımız umarız sıkılmadan yazımızı okumuşlardır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden yazdığımız son yazılarımız muhtemelen, bunu da ayrıca belirttik. Bir sonraki yazımızda buluşuncaya dek kendinize iyi bakın, Allah'a emanet olun ve bizim bu derecede yarışmayı bitirmemiz için dua ediniz. Sevgi ve saygılarla...

2 yorum:

  1. webmaster seo'da türkçe yazının öneminin farkındayız. devamını bekliyoruz bolubeyi ve ozantiden...

    YanıtlaSil
  2. "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" için türkçe yazılara önem vermeliyiz hala çevirisini yap sorunundan kurtulamadık...

    YanıtlaSil