23 Eylül 2010 Perşembe

İyinet Frmtr'de Yorumların Önemi

Nerhabalar iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması takipçileri. Bugün ikinci iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması yazıma başlamanın mutluluğu içerisindeyim. Bunda 3. sıraya çıkışımızın da etkisi yadsınamaz tabi. Belki ekleyeceğim bu makalenin indeks alması sonucu 2. sıraya bile çıkebiliriz. Sıralamamız artarsa hiç şaşırmam.

Başlığımda da belirttiğim gibi iyinet frmtr'de yorumların öneminden kısaca bahsedeceğim siz değerli okurlarımıza. Aslında daha önceden eklediğim makalelerimde yorumların önemine değinmiştim. Bu bir seo tekniğidir ve Google açısından da önemlidir. Geçenlerde ODTÜ'de kalırken ozan ti arkadaşımızın güzel bir benzetmesi vardı, "yorumlar tarlanın suyu gibidir". Gerçekten güzel bir benzetme bence. Bu konuda ozan ti'nin yazmış olduğu şu makaleyi inceleyebilirsiniz: organik tarım ve organik seo. Sanırsam google'ın şöyle bir mantığı var bu yorum konusu üzerinde; yorum yapılan yazı değerlidir. Hakikaten de şöyle bir mantıklı düşünürseniz her gün milyonlarca yazı ekleniyor internete. Fakat bunların okunma oranları arasında dağlar kadar fark var ve bir kısmı yorum alıyor bu yazıların. Yorum alan yazılar da çok okunan, değerli yazılardır. Bizim kendi iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması sitemizi de incelerseniz yazıların bir kısmında yorumlar olduğunu görebileceksiniz. Bu yorumları da kendimiz yapıyoruz zaten. Sadece iki yazımızda başkalarının yorumları var. Bir tanesi benim kuzenimin yaptığı yorum, diğeri ise şu an iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması'nda sitesi 4. sırada olan yazarın yorumu. Maalesef bu yorum işinin pek üzerine düşmedik. Sonuçta bu iyinet seo sitemize bizden başka giren pek kişi yok. Yorumları biz yapmayacağız da kimler yapacak?

Neyse artık bu saatten sonra pek bir önemi de kalmadı. Şunun şurasında iyinet seo yarışmasının bitimine 4 gün kaldı. Artık tek yapmamız gereken yorum eklemekten ziyade sitemize makale eklemek. Tabi bu yazıyı yazıp da altına yorum eklememek olmaz. Sonuçta yorum eklemenin öneminden bahsetmişiz değil mi? Aklıma bir şey daha geliyor aslında, hani yazılarımızda bazı önemli kelimelerin altı çizili, italik, kalın şekilde yazmamızın faydası oluyor da yorumlarda da aynı şey geçerli midir acaba? Etkisini görmek isterdim ama artık çok geç. Aklıma biraz geç geldi. Neyse siz değerli iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurlarımızın nostalji yapması için önceden eklediğimiz makalelerden paylaşalım biraz, keyifle okuyunuz:
emre kılınç
mengen çırdak köyü
mengen çırdak köyünde korkutma sanatı
gazili olmak ayrıcalıktır

Hepinize mutlu günler dilerim. Bu yazıları tekrar tekrar okuyunuz, büyük kayba uğramayınız. Ha bir de ozan ti'nin dediği gibi sosyal medyada bizi unutmayınız..

2 yorum:

  1. yorumsuz yazı susuz tarlaya benzer...

    YanıtlaSil
  2. madem yorumlardan bahsettik bu yazıyada yorum yapmadan olmaz. "iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması" için yine güzel yazılardan biri olmuş

    YanıtlaSil