26 Eylül 2010 Pazar

Seo yarışmasında Alexa sıralamaları

Yine taslak olarak kaydedeceğim bu yazıda iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurlarına selamlar. Ozanti bu gece yazıları eklemeye başlayacak ve inşallah faydasını görmeye de devam edeceğiz. Benim bu yazım bu gece ki son yazım, yarın sabah erkenden kalkıp okula gideceğim ve şube kayıtlarını da halletmeye çalışacağım. Daha sonra ise kara kızın başına yumulup yazı yazmaya yani makale eklemeye devam edeceğim. Bu arada ozan Konya'da olduğu için şube kayıt işlemlerini benim başıma yıktı sağ olsun:D Onları da halletmeye çalışacağız. Biz en iyisi Google kızmadan başlıkta geçen alexa sıralamaları konumuza başlangıç yapalım.

Sevgili iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurlarım, daha önceki makalelerde alexa sıralamalarının ne denli önemli olduğunu size söylemiştim. Şimdi bunun canlı örneklerini iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması'na katılan siteler üzerinden göstermeye çalışacağım. 1. sırada bulunan webmaster sitesi 323 binici sırada bulunuyor, 2. sırada bulunan site 342 bininci sırada bulunuyor, bizim frmtr trkygnclr sitemiz 603 binici sırada ve 4. sırada kendisine yer bulan site ise 726 binici sırada kendine yer bulmuş durumda. İşte canlı örneğini gördüğünüz gibi alexa sıralamaları bu denli önemli sayın iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması takipçileri. Sanki sıralamalar SEO'ya göre değil de Alexa'ya göre sıralanmış. Bu yüzden ben bu konunun çok fazla üzerinde duruyorum.

Geçen ki yazımda alexadan biraz eksik bahsetmişim, şimdi tamamlayım bari. Alexa sadece dünya üzerinde sıralama yapmıyor, ülkelere göre de sıralama yapıyor. Bir önceki paragrafta size dünya sıralamalarını aktarmıştım, ülke sıralamaları da aşağı yukarı aynı oranda sıralanıyor. İsterseniz siteye girip kontrol edebilirsiniz. Seo yarışmasında Alexa sıralamaları gördüğünüz gibi sayın iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması camiası. Eğer bir gün sizin de webmaster seo siteniz olursa alexa sıralamasına büyük önem verin. Bu bahsettiğim seo yöntemleri veya seo teknikleri konulu makalelerimi göz ardı etmeyin. Sonuçta ben bunları sizler için yazmaktayım, emeklerimi boşa çıkarmayın, hadi göreyim sizi. Bu arada merak ederseniz 1. sırada kim var diye hemen söyleyeyim Google var. 2. sırada facebook var. Bu iki site sürekli birbirleri ile kapışma halinde ve bazen yer değişikliği yapabiliyorlar. Biz de o mevkilerde bulunmak isterdik ama çok zor imkansız olmasa da.Artık makaleyi sonlandırmanın vakti geldi, eski yazıları paylaşmak istemiyorum bu kez. Okumak isteyen iyinet frmtr trkygnclr webmaster seo yarışması okurları olursa eski yazılarımdaki linklere tıklayabilirler. Hadi Allah'a emanet olun görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder